TDE és un dels principals productors nacionals de Polietilè de Baixa Densitat (PEBD) i des de la seva fundació és una Joint Venture participada al 50% entre DOW CHEMICAL IBERICA i REPSOL QUÍMICA. El model de negoci de la companyia s’orienta a proveir productes i solucions innovadores, eficients i sostenibles als nostres socis. Ubicats al Polígon Sud de Tarragona, la nostra planta disposa de tres unitats de producció i ocupa més de 61.000 m². TDE actualment emplea més de 60 persones i la nostra capacitat de producció supera les 175.000 Tones/any.

Missió i valors corporatius

El propòsit, la visió i els valors de TDE han anat recollint l’evolució i les sensibilitats de la societat en què desenvolupem la nostra activitat, adaptant-se a les seves noves exigències i incorporant la cultura i diversitat dels nostres accionistes.
La nostra missió és proveir a les empreses accionistes de productes sostenibles i innovadors de manera segura, fiable i eficient creant una cadena de valor dins de les seves estructures de negoci i plans estratègics.

Valors que inspiren la nostra acció

Els nostres valors formen part d’una cultura corporativa que imprimim a la nostra tasca diària i que permet definir la personalitat de la companyia a través de les seves accions. TDE realitza totes les operacions amb el compromís d’assolir zero accidents tant per a la plantilla com per a les empreses contractistes. Garantir i treballar en un entorn segur és un dels nostres valors principals i per això apliquem els més alts estàndards de control i protocols internacionals en tots els nostres processos.

  • Respecte, protecció, seguretat i cura.

  • Col·laboració. Treballar en equip, cooperar i compartir.

  • Competència justa i responsable.

  • Entorn laboral orientat a desenvolupament humà i professional.

  • Excel·lència, eficiència, resultats i fiabilitat.

  • Complim les normes, tant la llei com el seu esperit. Transparència i rendició de comptes.

  • Respecte al medi a cada procés i operació, contribuint a la preservació de recursos naturals i minimitzant l’empremta al medi ambient.

  • Capital social com a contribució al desenvolupament de la societat i el bé comú.

  • Innovació, progressar, transformar i inspirar.

  • Integritat, ètica, transparència i responsabilitat.

Història i Fites

Les dues primeres unitats de producció de Polietilè de Baixa Densitat es van construir l’any 1973 per part de SAETA S.A (empresa constituïda per EXPLOSIVOS RIO TINTO, S.A. (ERT) i ATO CHEMIE); totes dues unitats són idèntiques en disseny i capacitat.

L’any 1977 es va posar en marxa la tercera i darrera unitat de producció amb capacitat doble a les anteriors.

L’any 1975 E.R.T. va adquirir la part de l’empresa pertanyent a ATO i va ser, a partir d’aquest any, l’únic propietari de les instal·lacions.

TRANSFORMADORA DE ETILENO,S.A. va ser fundada el 1984, en constituir-se una Joint Venture entre DOW CHEMICAL, S.A. (DOW) i REPSOL QUIMICA, S.A. (REPSOL) amb motiu de la venda per part de EXPLOSIVOS RIO TINTO, S.A. (E.R.T.) dels actius corresponents a les tres unitats de fabricació de PEBD.

Posteriorment, a l’abril de l’any 1992, la Societat es va transformar en TRANSFORMADORA DE ETILENO, Agrupación de Interés Económico (A.I.E.) a l’empara de la Llei 12/1991 de 29 d’abril.

Al llarg de la seva història TDE està compromesa a treballar de manera segura en tots els seus processos, aconseguint al 2015 “Triple zero”, fita històrica 14 anys sense accident processos, 4 anys sense accident laboral reportable (personal propi i personal contractista) i 1 any sense LOPC (Loss of Primary Containment). Anualment TDE és reconeguda per Coashiq i Feique pel seu compromís amb la Seguretat en la manera de treballar.